Feedback på kod

  • Författare
  • Meddelande
Användarvisningsbild

efo

dbwebb

  • Inlägg: 402
  • Blev medlem: 15 aug 2016, 11:58
  • Ort: Rödeby

Feedback på kod

Inlägg03 sep 2019, 08:00

Under gårdagen uppkom det i Gitter chatten funderingar kring vilken feedback man kan förvänta sig på koden man skriver i kurser inom webbprogrammering. För att fler kan ta del av frågan och svaren lägger vi det här med, så det inte försvinner i chatten.

David skrev så här:


Hur ser det ut med kommentarer i koden på lab1.
Finns det några riktlinjer eller spelar det mindre roll hur mycket eller lite man kommenterar
Sen undrar jag även hur de bedöms, finns ju ett antal sätt att lösa de två sista uppgifterna, får man feedback på sin lösning?
Tack på förhandFrippex (2:a års student) svarar på Davids fråga:


Det brukar bero ganska mycket på den som rättar vad man får för feedback på det man lämnar in. Hur bra/dåligt man skrivit koden brukar man inte få någon feedback på utan det är mer på ifall det fungerar eller inte fungerar. Hoppas det var till någon hjälp och lycka till! Står lite mer här: https://dbwebb.se/kurser/faq/vilken-feedback-far-man-pa-inlamningarnaEmil (efo) svarar sedan på Davids och Frippex fråga:

Sen är det alltid möjligt att få feedback, men då måste man som student vara aktiv. Forumet är bästa platsen för sån feedback. Gör man ett inlägg där svarar vi och studenter och lärare kan diskutera lösningar och se andras lösningar
Här finns exempel på typ av feedback: https://dbwebb.se/kurser/faq/vilken-feedback-far-man-pa-inlamningarna
Och här ett konkret exempel på hur det ser ut när en student frågar om återkoppling: https://dbwebb.se/forum/viewtopic.php?t=7989


Så uppmaningen är att efterfråga feedback på koden och dina lösningar. Är nått som hjälper både dig och andra studenter. Brukar bli bäst återkoppling om man fokuserar frågan eller kodexempel till en begränsat mängd kod.

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 7 gäster