Läsa 2:a året av distansprogrammet på halvfart

  • Författare
  • Meddelande

joln17

css-guru

  • Inlägg: 71
  • Blev medlem: 17 aug 2017, 21:28

Läsa 2:a året av distansprogrammet på halvfart

Inlägg16 jun 2019, 11:37

Jag har läst år 1 av distansprogrammet på halvfart genom att läsa kurspaketen + till denna terminen blivit antagen till senare del av distansprogrammet.

Jag funderar nu på att läsa även 2:a året av distansprogrammet på halvfart genom att bara läsa en av kurserna i varje period. Tänker mig då att läsa de båda ramverkskurserna nu till HT2019 och data/telekom + systemverifiering VT2020 samt resten av kurserna + exjobb året efter. (Från kurserna som ingår enligt http://dbwebb.se/wip/distans )

Jag såg svaret angående ett sådant upplägg här så det verkar ju vara något som är möjligt att göra, men finns det något speciellt man bör tänka på om man vill göra så här?

Finns det redan nu några planerade förändringar i programmet och kurserna som ingår till HT2020/VT2021 som gör att jag borde välja en annan ordning av kurserna jag tänker läsa nu till hösten? Eller annan anledning att välja en annan ordning?
Användarvisningsbild

mos

dbwebb

  • Inlägg: 11199
  • Blev medlem: 10 nov 2011, 09:52
  • Ort: Ronneby / Bankeryd

Re: Läsa 2:a året av distansprogrammet på halvfart

Inlägg16 jun 2019, 21:54

De aktuella uppläggen på kurserna kan du se för respektive antagningsomgång under:
https://dbwebb.se/program/webbprogramme ... serantagen (webbvariant)
https://dbwebb.se/program/webbprogrammering/#followup (excelvariant)

Det är en bra plan att kopiera excelvarianten och fylla i aktuell status och plan, det underlättar enormt när man senare för dialog med programansvarig.

I princip kan du göra som du föreslår. Jag pratade häromdagen med en annan student som hade liknande planer och hen planerade att läsa samma kursupplägg som du skissar du.

Det finns inga garantier när man kör sitt eget upplägg men det låter ändå som en god plan du har. Jag har inget bättre upplägg att föreslå. Vad jag kan se så bör det fungera, jag ser inte uppenbara bekymmer med upplägget.

Man bör ha lite extra egenkoll (koll på saker) när man kör sin egen planering, tex på förkunskaper på respektive kurs, när man behöver regga sig på kurserna, prata med studieadministrationen om det strular och lite sånt.
...
..:
.... /mos

joln17

css-guru

  • Inlägg: 71
  • Blev medlem: 17 aug 2017, 21:28

Re: Läsa 2:a året av distansprogrammet på halvfart

Inlägg17 jun 2019, 17:39

Låter bra, då kör jag nog på mitt planerade upplägg. Tack för svar!

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 3 gäster