Guide som nytt format på dbwebb

  • Författare
  • Meddelande
Användarvisningsbild

mos

dbwebb

  • Inlägg: 11199
  • Blev medlem: 10 nov 2011, 09:52
  • Ort: Ronneby / Bankeryd

Guide som nytt format på dbwebb

Inlägg11 jan 2018, 21:17

Då har vi (så gott som) släppt vår första Guide på dbwebb. Det känns rätt att guiden handlar om SQL och databaser. Guiden heter Kom igång med SQL i MySQL.

En Guide är en Artikel som växt sig alltför stor. En Guide består av mindre delar som är enklare att underhålla och modifiera, det är enklare att lägga till och ta bort saker ur en guide och det är enkelt att länka in till dess olika delar. Enklare än om formatet var en ap-lång Artikel.

Formaten förutom Guide är Artiklar (kunskap) och Tips (coachen) där Tips är enklare artiklar, inte tillräckligt med information, eller tid, för att skapa en mer komplett Artikel. Har man inte tid att skapa ett Tips så hamnar informationen i en forumtråd. Sen finns ju Uppgift (uppgift) också, en egen struktur för uppgifter. Ja, Blog (blogg) är ju ett eget format på informationen också.

Det finns en tanke bakom varje format, ett användningsområde, liksom en kostnad att producera innehåll enligt ett visst format. Dessa format är de som främst kategoriserar informationen som finns på dwebb, om vi begränsar oss till skrivna artiklar och läsbart material.

Det mest kostsamma formatet i denna nisch må vara Guide, iallafall sett till startupkostnaden.
...
..:
.... /mos

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 5 gäster