Sida 1 av 1

Systemadministratör sökes till Försvarets Radioanstalt FRA

InläggPostat: 19 okt 2020, 10:38
av StanL
Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu initiativtagande och drivna problemlösare för arbete med drift och underhåll av vår IT-miljö. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Vi söker fler medarbetare till våra Linux-team. Vi letar efter dig som vill arbeta som systemadministratör och vill delta i arbetet med att stödja svensk underrättelseverksamhet. Som systemadministratör hör du i detta fall till avdelningen för teknik. Här arbetar vi med drift och förvaltning av befintliga system, men också utveckling inom infrastruktur och projekt som stödjer kärnavdelningarna.

Vi söker nu dig som vill arbeta som systemadministratör med inriktning på Linux som operativsystem. Inom detta område erbjuder vi utmanande och stimulerande arbetsuppgifter som består av daglig support, felsökning, installation, uppgradering och drift. Andra arbetsuppgifter kan vara att delta i utvecklingsprojekt samt visst installationsarbete i en Linuxbaserad miljö. Vi erbjuder en innovativ IT-miljö där du får möjlighet att samarbeta med kunniga och erfarna kollegor. Vi befinner oss också i en fas där vi går mot ett mer agilt arbete i team. Det är också ett högt fokus på IT-säkerhet.

Du kan

Vi söker dig som har en högskoleutbildning med IT-inriktning, alternativt att du har förvärvat motsvarande kompetens genom arbetslivserfarenhet. Förutom en bred teknisk kompetens vill vi att du har kunskaper kring servrar och systemadministration inom Linux/Unix samt har god kunskap om nätverksutrustning.

Vi ser det som meriterande om du har kunskaper inom IT-säkerhet, PKI, virtualisering, Python, OpenShift och containerlösningar, Hadoop och/eller Elastic. Det är även meriterande om du har erfarenhet av scripting i till exempel Puppet eller Ansible.

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du som söker är en lojal och initiativtagande person som tar ansvar för dina uppgifter och driver dina processer vidare. Med stort lugn och uthållighet tror vi att du med dina specialistkunskaper och problemlösande analysförmåga uppnår personlig tillfredställelse av att arbeta på tills resultat är uppnådda. För att trivas i rollen har du lätt för att samarbeta med andra och ser vikten av att dela kunskaper och erfarenheter för att nå gemensamma mål. Vi tror även att du är serviceinriktad och har en vilja och ett intresse att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.

Link: https://ex.cndarine.com/campaign/url/fo ... 944fa5b4dc