Linuxspecialist sökes till Försvarets Radioanstalt FRA

  • Författare
  • Meddelande

StanL

troubleshooter

  • Inlägg: 168
  • Blev medlem: 21 nov 2014, 20:28

Linuxspecialist sökes till Försvarets Radioanstalt FRA

Inlägg16 okt 2020, 07:20

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu initiativtagande och drivna problemlösare för arbete med drift och underhåll av vår IT-miljö. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som linuxspecialist hör du till avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för underrättelseproduktionen. Avdelningen utvecklar, förvaltar och driftsätter nya tekniska system samt sköter drift och underhåll av befintliga system. Vi söker nu dig som vill utveckla nya system och förmågor för att stödja svensk underrättelseverksamhet.

I rollen kommer du att designa olika lösningar, vara med i utvecklingsarbetet för att sedan lämna över till driften. Du är därmed med i hela projektcykeln från kravställning, design, utveckling och överlämning. Du kommer ha mycket kontakt med andra avdelningar inom FRA och till viss del även externa kontakter och leverantörer. Resor i tjänsten kan förekomma.

Vi erbjuder en innovativ IT-miljö där du får möjlighet att samarbeta med kunniga och erfarna kollegor. Vi befinner oss också i en fas där vi går mot ett mer agilt arbete i team. Det är ett högt fokus på IT-säkerhet och du kommer vara med och granska framtagna lösningar ur ett IT-säkerhetsperspektiv. På FRA har vi stark sekretess och det är viktigt att du känner dig bekväm med att hantera det.

Du kan

Vi söker dig som har en högskoleutbildning med IT-inriktning alternativt förvärvat motsvarande kompetens genom arbetslivserfarenhet. Rätt person för tjänsten har arbetat minst fem år med utveckling och/eller systemadministration av Linuxsystem och innehar aktuell och gedigen kunskap på området. Du har goda kunskaper kring servrar och systemadministration, IT-säkerhet, samt har kunskap inom virtualisering, virtuella miljöer och nätverksutrustning.

Vi ser det som meriterande om du även har kunskaper i Python eller andra programmeringsspråk, Openshift och containerlösningar, Hadoop och/eller Elastic. Det är även meriterande om du har erfarenhet av scripting i till exempel Puppet, Ansible eller andra verktyg för automatisering. Vidare har du mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du som söker är en lojal och initiativtagande person som tar ansvar för dina uppgifter och driver dina processer vidare. Med stort lugn och uthållighet tror vi att du med dina specialistkunskaper och problemlösande analysförmåga uppnår personlig tillfredställelse av att arbeta på tills resultat är uppnådda. För att trivas i rollen har du lätt för att samarbeta med andra och ser vikten av att dela kunskaper och erfarenheter för att nå gemensamma mål. Vi tror även att du är serviceinriktad och har en vilja och ett intresse att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.

Link: https://ex.cndarine.com/campaign/url/fo ... b16aa14994

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Google [Bot] och 19 gäster