Red Team Operatör sökes till Försvarets Radioanstalt FRA

  • Författare
  • Meddelande

StanL

troubleshooter

  • Inlägg: 168
  • Blev medlem: 21 nov 2014, 20:28

Red Team Operatör sökes till Försvarets Radioanstalt FRA

Inlägg07 okt 2020, 12:04

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu engagerade och initiativtagande Red Team operatörer till avdelningen för cyberverksamhet. Är du den vi söker kan vi erbjuda en miljö med unik kompetensbredd, stor gemenskap och goda möjligheter till utveckling. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som Red Team operatör tillhör du avdelningen för Cyberverksamhet. Avdelningen har till uppgift att bidra till att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp från utlandet hos samhällsviktig verksamhet i Sverige. Genom att identifiera och följa angriparna bakom dessa angrepp och bygga kunskap om deras tillvägagångssätt och motiv erbjuder vi såväl tekniska lösningar som rådgivning till myndigheter och statliga bolag. På så sätt bidrar vi till Sveriges cyberförsvar.

I rollen som Red Team operatör kommer du att arbeta i flertalet uppdrag med ett brett spann av utmaningar. Hos oss får du möjlighet att utnyttja och utveckla din kompetens inom IT-säkerhetsområdet. Du kommer att lösa komplexa uppgifter tillsammans med en grupp kvalificerade operatörer. Du förstår hur ett avancerat, riktat intrång går till och hur det kan upptäckas. I arbetet använder du befintliga verktyg eller så utvecklar du dina egna, allt efter behov.

Då arbetsområdet präglas av kontinuerlig förändring ger vi dig möjlighet att, och förväntar oss att du vill, fördjupa dig i relevanta specialintressen inom arbetsområdet. Resultatet av dina insatser kommer att göra stor skillnad och leverera direkt nytta, inom cyberavdelningen och FRA samt för Sveriges säkerhet.

På FRA har vi stark sekretess och det är viktigt att du känner dig bekväm med att hantera det. Resor både inom och utom landet kan förekomma.

Du kan

Vi söker dig som har djup kunskap och ett genuint intresse för tekniska aspekter av IT-säkerhetsområdet. Det är både ditt arbete och ett fritidsintresse. Du vill arbeta med Red Teaming och det är meriterande om du har goda kunskaper inom penetrationstester och/eller utveckling. Vi ser gärna att du bifogar eller länkar till resultat av ditt intresse, CTF-writeups, egenutvecklade verktyg eller liknande.

Du skriver och kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska. Vi söker dig som har minst gymnasial utbildning, gärna med IT-inriktning. Det är meriterande om du dessutom har en akademisk utbildning, eller erfarenhet som bedöms vara likvärdig, inom relevant område, exempelvis inom IT-säkerhet, datateknik eller datavetenskap.

Du är

Vi lägger stor vikt vid din personlighet och söker dig som samarbetar bra med andra och har lätt för att dela med dig av dina kunskaper, men arbetar lika bra på egen hand. För att trivas i rollen krävs det att du är analytisk och vill bidra med dina specialistkunskaper. Du sätter upp höga mål för dig själv och du kan på ett strukturerat sätt sammanställa och dokumentera resultaten av ditt arbete. Med din kreativitet och initiativförmåga hittar du nya sätt att lösa komplexa problem. Som person blir du engagerad av utmanande problemställningar och har ett stort mått av nytänkande.

Link: https://ex.cndarine.com/campaign/url/fo ... 424aff6d75

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 7 gäster