FRA söker en Linuxadministratör med automatiseringskunskaper

  • Författare
  • Meddelande

StanL

troubleshooter

  • Inlägg: 168
  • Blev medlem: 21 nov 2014, 20:28

FRA söker en Linuxadministratör med automatiseringskunskaper

Inlägg30 apr 2020, 14:04

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker dig som är initiativtagande och serviceinriktad och vill arbeta med drift och utveckling av vår IT-miljö. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en innovativ miljö. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Som Linuxadministratör hör du till avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, förvaltar och driftsätter nya tekniska system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.

Ditt uppdrag

Som Linux systemadministratör på FRA har du en mycket viktig roll där du arbetar jämsides andra systemadministratörer, utvecklare, analytiker och produktledare i en dynamisk och kreativ miljö inom ett flertal mycket spännande områden. Arbetsuppgifterna består huvudsakligen av att jobba med systemadministration, automatisering, infrastruktur och drift i en diversifierad systemflora som består av en blandning av opensource, blackbox och egenutvecklade system. De flesta systemen är att betraktas som stora, vilket ställer krav på automatisering och effektivitet. Arbetet kan även innefatta editering och uppsättning av nya manifest, utveckling av skript, analys av nätverksprotokoll, SQL-administration samt konfiguration och underhåll av virtuella miljöer. Dessutom förekommer det att du arbetar med konceptutveckling där syftet är att ta fram bärande idéer för nya lösningar, ett tillfälle där du får använda din kreativitet.

För att lyckas i rollen så ställs det höga krav på kommunikation och servicenivå. Du är van att arbeta själv såväl som i grupp och vi ser gärna att du har erfarenhet av att driva frågor som har beroenden mot andra gränsytor. Resor i tjänsten kan förekomma.

Du kan

Vi ser att du har en relevant eftergymnasial utbildning eller motsvarande kompetens förvärvad genom arbetslivserfarenhet. Meriterande är om du har en högre utbildning eller dokumenterade kurser inom IT, gärna inom drift och förvaltning eller IT-säkerhet. Vidare ser vi att du har minst några års arbetslivserfarenhet av Linux systemadministration och drift. Har du erfarenhet av att drifta/förvalta större system, sätta upp och arbeta med övervakning, lagring, backup och gärna automatisering (ex. Puppet/Ansible) är det meriterande. Även erfarenhet av virtualiserade miljöer baserade på VMware är positivt samt om du har arbetat aktivt med IT-säkerhet i en Enterprisemiljö.

För tjänsten krävs att du skriver och kommunicerar obehindrat på svenska och engelska. B-körkort är meriterande.

Du är

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har ett stort intresse för teknik, drivs av problemlösning och bidrar med nya idéer. Du är en flexibel och initiativrik som såväl självständigt som tillsammans med andra ser till att skapa resultat. Du tar ansvar för att arbetet blir gjort och förblir motiverad trots bakslag och arbetar på tills resultat blir uppnådda. Du har en positiv attityd och har viljan att utvecklas och ständigt lära dig nya saker.

På FRA har vi en stark sekretess och det är viktigt att du är bekväm med att hantera det.

Link: https://ex.cndarine.com/campaign/url/fo ... c1e2ed96d1

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 22 gäster