"Bra webbare reder sig själv."
Går du i mellanstadiet, högstadiet så kanske du har någon lärare i din närhet som kan visa dig vägen. Eller be någon i din närhet, som har lite koll på programmering, att ge dig några inledande tips.
Det kan också finnas nätverk i din närhet med folk som delar med sig och ger tips. Typ såna här:
https://www.tjejerkodar.se/ (eller liknande). Kanske finns det studiecirklar i din närhet, om programmering eller webbutveckling.
Är du äldre, efter gymnasiet, så kan det vara ett bra sätt att gå en högskolekurs. Sök på antagning.se efter fristående kurser inom det ämnet du vill läsa. Det kan ge dig en snabbstart in i ämnet.
Ett tips är att "lära sig ställa tydliga frågor". Det kommer underlätta för dig och du kommer få fler (och bättre) svar. Ett sätt att bli bättre på det är att "analysera" de svaren du får, om de besvarade det du egentligen ville veta, och nästa gång du ställer en fråga så försöker du göra den lite bättre/tydligare.
Nånstans måste man börja. Vill du lära dig programmera? Då är programmeringsspråket Python en bra start. Googla videor på YouTube om "learn python" och kika i några timmar. Sedan kan du installera en utvecklingsmiljö och skriva ett "hello world"-program som en första övning.
Vill du bygga webbsidor så vill du lära dig HTML och CSS. JavaScript är programmering och kul, det kan du pröva. Vill du koppla dig till databaser så behöver du även ett serversidespråk, tex PHP. Även här kan troligen youtube vara en bra förstaplats för att få se lite visuella exempel på hur det funkar.
Vill du bara ha en egen blogg så kan du använda WordPress ute på nätet och få hjälp att göra din egna installation utan att du behöver lära dig programmera.
Så mycket finns att lära sig. Du behöver bara välja vilket du vill börja med och det beror ju lite vad du vill bli/klara av att göra.